Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z owocami i kruszonką"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 31
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2701
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 31
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2701
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
75 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 14-16 porcji.
Rozcieram drożdże z cukrami, dodaję mleko i następnie mąkę, olej i jajka. Mieszam, aż się połączą. Ciasto ma być dość luźne. Przekładam je do blaszki wyłożonej pergaminem. Zagniatam kruszonki.
Na cieście ostrożnie rozsmarowuję prażone jabłka, posypuję je cynamonem, na tym rozkładam połówki śliwek. Posypuję całość kruszonką. Ciasto piekę w temp. 180oC ok. 50 min, do zrumienienia.
Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie