Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cukiniowe"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 79
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 79
Składniki
Cukinię zetrzeć, posolić, odstawić, aby puściła sok. Pomidory pokroić na cząstki, cebulę w talarki, wymieszać z oliwkami. Doprawić oliwą i octem oraz solą i pieprzem.
Cukinię odcisnąć, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, miętą i żółtym serem. Doprawić solą i pieprzem. Formować placki, smażyć. Podawać na liściach sałaty, z pomidorami, cebulką i oliwkami.
Uważajmy z solą, dopóki placki nie będą gotowe! Potrawy z cukinii wyjątkowo łatwo przesolić, lepiej więc dosolić już na talerzu.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium