Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wersja placków z serem twarogowym i podanych z cukrem pudrem. Pochodzą z małopolski. Co ciekawe można spotkać się także z nazwą ,,mądrzyka''.
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 96
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 212
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4763
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 96
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 212
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4763
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Składniki
Twaróg zmielić i zmiksować. Mąkę przesiać. Jajka wbić do twarogu, dodać przesianą mąkę (w zależności od konsystencji twarogu ile ma wody) i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić, przelać do masy serowej i jeszcze raz wymieszać. Placki smażyć rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor, odsączać z nadmiaru tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego:)!