Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z bakłażanem"
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 171
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 361
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 146
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 135
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 26
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 171
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 361
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 146
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 135
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 26
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok. Następnie osusz go dokładnie (możesz to zrobić ręcznikiem papierowym) i maczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto. Odstaw do wystygnięcia.
Mozzarellę i umyte pomidory pokrój w plasterki. Układaj w brytfance na przemian z bakłażanem. Całość posyp solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Posyp świeżymi listkami bazylii. Podawaj z bagietką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień