Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe muffinki z chrupiącą skorka nawet na drugi dzień
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 152
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 46
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 135
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4666
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 152
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 46
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 135
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4666
Składniki
Topimy gorzka czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok. Rozpuszczamy masło i lekko studzimy. Suche składniki (maka , cukier, proszek do pieczenia, kakao)mieszamy w małym naczyniu W misce miksujemy jajka i stopniowo dodajemy suche składniki i aromat waniliowy. Dodajemy masło i roztopiona gorzka czekoladę. Dolewamy mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Formy do muffinek wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i prószymy maka. 100 g czekolady mlecznej łamiemy na kawałki i kroimy na Pol. Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta Wkładamy cztery połówki czekolady i zakrywamy ok. jedną łyżkę ciasta. Pieczemy na termoobiegu 30 min . w temperaturze 180 stopni Celsjusza
W czasie pieczenia muffink robimy sos z czekolady mlecznej. Do rondelka nalewamy śmietankę kremówkę i pozostałe 100 g czekolady mlecznej. Gotujemy na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Po wystudzeniu muffinek polewamy je zimnym sosem
SMACZNEGO :)