Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z ogórkami"
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 162
Składniki
Fasolę zalej wodą, mocz 12 godzin (nie odcedzaj). Boczek, marchewki, por i seler oczyść, pokrój w kostkę.
Dodaj do fasolki, ugotuj na małym ogniu do miękkości.
Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj kiełbasę, podsmaż. Przełóż do fasolki.
Dodaj koncentrat i keczup, pokrojoną paprykę i ogórki, przypraw, wymieszaj, zagotuj. Mąkę rozrób z wodą, zagęść fasolkę.
Przypraw, zagotuj.
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie