Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2399
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2399
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Podgrzewamy wodę z masłem, solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy - najlepiej drewnianą łyżką. Ponownie wstawiamy na ogień i mieszając gotujemy przez około 2 minuty. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Do ostudzonej masy stopniowo dodajemy jajka i mieszamy. Wykładamy wyrobione ciasto za pomocą szprycy lub małą łyżeczka na papier do pieczenia na blachę - zachowując odstępy gdyż ciasto urośnie. Blachę wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
W czasie pieczenia się ciasta przygotowujemy krem. Budynie rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier. Zagotowujemy. Zestawiamy z ognia - mieszamy co chwilę (żeby nie zrobił się kożuch) Masło ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy budyń, tworząc puszystą masę.
Za pomocą szprycy wciskamy krem w zimne ptysie. Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego ;)