Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukując sposobu na wykorzystanie 1 plastra ananasa, który pozostał w lodówce i resztki kaszy kukurydzianej, stworzyłam przepyszny pudding, który z pewnością często zagości na moim stole:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 160
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2199
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 160
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2199
Składniki
Ananasa kroimy w drobną kostkę. Kaszę wsypujemy do mleka i gotujemy do zgęstnienia (w sumie około 10 minut). Od chwili zagotowania stale mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodajemy sok z ananasa, mieszamy i zdejmujemy z kuchenki.
Dodajemy kokos i pokrojony ananas, mieszamy. Miseczkę przelewamy zimną wodą, wlewamy pudding i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki i schładzamy kilka godzin (najlepiej całą noc).
Schłodzony pudding przekładamy na talerzyk i na górę ścieramy białą czekoladę. SMACZNEGO:)