Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding biszkoptowy"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 101
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 166
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 101
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 166
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść cztery żaroodporne foremki.
Rozpuść masło. Przestudź je, po czym połącz z mąką, proszkiem do pieczenia mlekiem, cukrem, jajkiem i ekstraktem waniliowym. Wymieszaj mikserem.
Rozłóż owoce do foremek. Przykryj je warstwą ciasta.
Połącz w miseczce sosu i mieszaj, aż cukier dokładnie się rozpuści. Wyłóż sos na wierzch puddingu. Wstaw foremki do rozgrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut, aż deser urośnie i stanie się złocisty.
Wyjmij pudding z piekarnika i odstaw na 5 minut, by lekko ostygł. Podawaj ciepły, ze śmietaną.
Jak to zrobić?
Przy przygotowywaniu ciasta ważna jest kolejność dodawania składników. Najpierw mieszaj jajka z cukrem oraz oddzielnie suche . Potem połącz wszystko i miksuj nawet kilkanaście minut, aby ciasto napowietrzyło się i było gładkie.Źródło: Olivia