Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dłuższego czasu miałam ochotę na coś ...prostego i smacznego. W końcu zmobilizowałam się i upiekłam babkę. Zniknęła jeszcze, gdy była cieplusia:)
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 119
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 839
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 119
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 839
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Nadal miksując dodawać stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Do masy wlać rozpuszczoną margarynę, zmiksować, dodać aromat waniliowy. Odlać 1/3 części ciasta, dodać ok. 2 - 3 łyżki kakao i zmiksować. Formę keksową wysmarować margaryną i opruszyc bułką tartą. Wlać jasne ciasto, a na nie wlać ciemne. Delikatnie pomieszać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40-50 min.