Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na racuszki z dynią Są delikatne oraz puszyste, można je przygotować na podwieczorek, śniadanie lub kolację. Nie tylko dzieci uwielbiają racuchy, dorośli również
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 20
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1120
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 20
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1120
Składniki
Dynię obrać ze skórki, oczyścić z miąższu oraz pestek. Pokroić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski z dynią dodać mąkę, jogurt, jajka, cukier, proszek do pieczenia a następnie wymieszać. Masa będzie dosyć gęsta. Na rozgrzany olej nakładać po łyżce masę, formując racuszki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Żeby racuszki dobrze się usmażyły, smażymy je na małym ogniu przez ok 2-3 minuty, dając im czas na wyrośnięcie oraz pilnując żeby się zbytnio nie przypiekły. Po usmażeniu, racuchy wykładamy na papier, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu a na koniec racuchy posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!