Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka serowa
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1563
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1563
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z cukrem. Kolejno dodawać po jednym jajku. Dodać skórkę z cytryny i twaróg. Twaróg można użyć mielony lub nie. Jeśli nie będzie mielony to rozgnieść go widelcem lub tłuczkiem przed dodaniem. Cały czas miksując dodać mąkę wymieszą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wychodzi gęste i takie też powinno być. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 60 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. ( Jeśli babka będzie się przypiekać z góry przykryć filią aluminiową.) Gotową oblać czekoladą, lukrem lub posypać pudrem. Smacznego ! babka zachowuje świeżość przez kilka dni ️