Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka w pomidorach"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 38
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 38
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł, 6 porcji.
Pomidory umyj, odetnij wierzchnie części. Delikatnie wydrąż miąższ oraz wytnij gniazda nasienne. Miąższ posiekaj.
Tuńczyka osącz z zalewy, przełóż do miski, rozdrobnij widelcem na małe kawałeczki. Obraną cebulę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie drobno poszatkuj. Dodaj do tuńczyka, wymieszaj.
Kukurydzę odlej na sicie, przelej wodą, pozostaw do ocieknięcia. Osącz kapary (lub marynowany zielony pieprz). Dodaj do tuńczyka razem z kukurydzą. farszu wymieszaj. Dopraw 2-3 łyżkami majonezu oraz solą i pieprzem do smaku.
Umyj i osusz kilka gałązek koperku. Sałatkę tuńczykową nałóż do wydrążonych pomidorów, lekko ją upychając. Na koniec całość udekoruj gałązkami koperku i od razu podawaj na stół.
Danie możesz udekorować pastą tuńczykową z tubki.Źródło: Świat kobiety