Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z gnocchi w pesto"
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę i odstaw na 15 minut.
Bazylię opłucz, oderwij listki, wrzuć je do malaksera. Parmezan zetrzyj, czosnek obierz. Ser i czosnek dodaj do bazylii, miksuj, dolewając oliwy. Sos pesto przypraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką.
Na stolnicy oprószonej mąką uformuj z ciasta wałeczki. Pokrój je na kawałki. Każdy lekko przyciśnij widelcem (stroną z ząbkami), aby powstał dekoracyjny wzorek.
Gnocchi wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3–5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, osącz. Łososia pokrój na kawałeczki. Kluseczki polej sosem pesto, posyp kawałkami ryby. Lekko przemieszaj.
Udekoruj np. młodymi listkami szpinaku i wiórkami parmezanu.Źródło: Naj