Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Semifreddo truskawkowo-jagodowe"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 68
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 38
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 68
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 38
Składniki
30 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na ok. 10 porcji
Truskawki myję, usuwam szypułki. Połowę owoców miksuję na mus, resztę kroję w kostkę. Bezy kruszę. Śmietankę ubijam z cukrem pudrem.
2. Następnie miksuję mus truskawkowy ze śmietaną. Dodaję pokrojone truskawki, umyte jagody oraz bezy, delikatnie mieszam.
Masę przelewam do keksówki (moja ma wymiary 8 x 21 cm) wyłożonej folią spożywczą. Jej górne brzegi zakładam do środka tak, by deser był przykryty. Mrożę go ok. 6 godz. Wyjmuję kilka minut przed podaniem.
Włoski deser lodowy, który robi się w mig. Na lato idealny! Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie