Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kakaowy, kruchy spód w środku delikatna, puszysta masa serowa okryta kakaową kruszonką. Cóż można chcieć więcej do popołudniowej kawy, czy nawet na święta wielkiej nocy jak pyszny serniczek. Polecam
mikser, blaszka o wielkości 26/ 35 cm, papier do pieczenia, miska, łyżka drewniana, o
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Ciasto; Do miski przesiewam mąkę z proszkiem , dodaję kakao oraz żółtka. Natomiast białka odkładam do masy serowej. Dodaję pokrojoną na kawałki margarynę Kasię oraz masło. Wszystkie składniki zagniatam na gładkie jednolite ciasto. Dzielę ciasto na dwie części większą i mniejszą, owijam oba ciasta folią spożywczą, mniejszą wkładam do zamrażalnika , a większą do lodówki na 20 - 30 minut. Po tym czasie ciasto z lodówki wyjmuję i rozkładam na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość blaszki 35/26 cm. Ciasto nakłuwam widelcem i odkładam na boku. Przygotowanie masy serowej; Żółtka oddzielam od białek następnie ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę do białości, dodaje śmietanę , aromat cytrynowy oraz proszek budyniowy, całość miksuję do połączenia składników. Nie przerywając miksowania dodaję porcjami ser. Białka razem z odłożonymi 2 białkami z ciasta kruchego ubijam na sztywno i delikatnie łączę z masą serową( już nie miksując tylko drewnianą łyżką delikatnie mieszam do połączenia. Masę serową przekładam na przygotowany spód. Wyjmuję ciasto z zamrażarki i ścieram na tarce o dużych oczkach na górę masy serowej. Ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiam w piekarniku 30 - 40 minut. przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po tym czasie wyjmuję i odkładam do całkowitego wystudzenia , oprószam cukrem pudrem . Smacznego
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.