Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet truskawkowy na zimno"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 47
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 47
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Składniki
Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka do dekoracji. Pozostałe dokładnie zmiksuj.
W dużej misce ubij kremówkę z łyżką cukru. Zalej żelatynę wrzątkiem i mieszaj widelcem, aż dokładnie się rozpuści. Odstaw, aby przestygła.
Ubij mikserem białka na sztywną pianę. Ubijając dalej, dodaj pozostały cukier.
Dodaj do bitej śmietany zmiksowane truskawki, a następnie ubitą pianę. Delikatnie wymieszaj. Przełóż do czterech miseczek i wstaw na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami i migdałami.
4 porcje • : 20 min • chłodzenie: minimum 3 godz. • 280 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia