Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szampan z kremem"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1755
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4793
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1755
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4793
Składniki
Pół szklanki wody zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Wino podgrzej. Dodaj cukier waniliowy, rozpuść. Dodaj żelatynę, połącz, przestudź. Napój rozlej do kieliszków, odstaw do zastygnięcia.
Krem: żelatynę namocz, rozpuść. Schłodzoną kremówkę ubij. Dodaj cukier puder i żelatynę, wymieszaj. Tężejący krem włóż do szprycy, udekoruj szampana. Schłodź.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie