Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, dla każdego . Rabarbar wymiata.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniotłem na jednorodną masę. Ciasto włożyłem do woreczka foliowego i schowałem na pół godziny do lodówki.
Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia i umieściłem w niej ciasto. Spód ciasta wysypałem kaszą manną, która wchłonie ewentualny sok z owoców.
Rabarbar obrałem ze skórki pokroiłem w plasterki 1-1,5cm. Dno ciasta pokryłem dwoma warstwami rabarbaru i posypałem cukrem. Całość piekłem około 35 minut (termoobieg) w 190 stopniach.
Śmietanę ubiłem z cukrem pudrem, osobno ubiłem mascarpone. Następnie wymieszałem je delikatnie łyżką.
Po ostudzeniu przykryłem rabarbar kremem i posypałem wiórkami kokosowymi. Zamiast wiórków świetnie sprawdzi się tarta czekolada lub płatki migdałowe.
Przemycamy zdrowie: Spód ciast wysypałem dodatkowo otrębami i ostropestem. Do rabarbaru można dodać płatki owsiane.