Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki tuż, tuż więc dzisiaj propozycja na słodkie ich wykorzystanie, polecam !
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy ( u mnie 24 cm) wyłożonej papierem i schować do lodówki.
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać łyżeczkę sera, wymieszać i całość przelać do sera i połączyć, ale dopiero wtedy, gdy będzie już gotowa masa truskawkowa.
Truskawki zmiksować z cukrem. Wodę zagotować, rozpuścić w niej żelatynę i galaretkę i połączyć z owocami.
I teraz najważniejsze! Na spód przelewamy gotową masę serową i od razu truskawkową mieszamy patyczkiem, by zrobił się ładny wzorek.
Na wierzch możemy ułożyć kilka świeżych owoców.
Ciasto na noc chowamy do lodówki. SMACZNEGO!