Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ukryty skarbiec z jabłkami"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4517
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 377
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 51
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4517
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 377
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj przesiany cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, podlej wodą, duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z cynamonem i cukrem.
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem. 2/3 ciasta rozwałkuj, przełóż do naczynia formując wysoki brzeg. Jabłka wyłóż na dno. Resztę ciasta rozwałkuj, przykryj jabłka, zlep brzegi. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień