Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "W marchewce z anyżem"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój w dość dużą, tej samej wielkości kostkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój na plasterki. Razem z mięsem włóż do torebki do pieczenia.
Gwiazdkę anyżu połam, razem z przyprawami wsyp do mięsa. Rozprowadź, trzymając torebkę ściśniętą od góry. Wsyp mąkę. Torebkę zamknij żaroodpornym klipsem.
Delikatnie obracając, rozprowadź mąkę i zioła raz jeszcze. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz na najniższym poziomie piekarnika ok. godziny w 190°C.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie