Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące wafle przekładane kremem kakaowym na bazie margaryny i mleka w proszku. Deser, który świecił tryumfy w czasach PRL-u. Ten smak uzależnia. Koniecznie odtwórzcie ten przepis w domu i powróćcie do smaku sprzed lat.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6292
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6292
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Margarynę przełóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu, dodaj cukier, mleko i kakao. Składniki rozpuść, wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj mleko w proszku, całość wymieszaj tak, żeby nie pozostawić żadnych grudek.
Wafle przełóż gotową masą z mlekiem w proszku - krem rozcieraj na gładkiej stronie wafla i przykrywaj drugim waflem o chropowatej powierzchni.
Złożone wafle owiń papierem odstaw, dociąż deską do krojenia i garnkiem lub książkami. Wafle pozostaw na minimum 2 godziny, żeby dobrze się ze sobą skleiły. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia.