Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłem andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i moją konfiturą żurawinową.
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4892
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 170
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 356
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4892
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 170
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 356
Składniki
Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie roztopiłem cukier, czesto mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę, zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.
Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).