Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 108
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 56
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42483
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 108
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 56
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42483
Składniki
I warstwa: 200 ml śmietanki ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru dalej ubijając. Blaszkę kwadratową wyłożyć folią spożywczą. Wykroić wafle do rozmiaru blaszki. Na dnie ułożyć jeden wafel.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody. Wystudzoną wlać do ubitej śmietanki. Dokładnie wymieszać. Kiedy masa będzie tężeć wylać ją na wafel. Wstawić do lodówki. Kiedy będzie całkowicie zastygnięta przykryć drugim waflem. Nie wcześniej, ponieważ wafle nasiąkną.
II warstwa : 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szkl wody. Wystudzić. Banana pokroić na cienkie plasterki. Poukładać na waflu. Mocno tężejącą galaretkę wylać na wafle. Wstawić do lodówki. Trzecią warstwę zrobić tak jak I warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godz.