Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować deser którego bazą są ryż i truskawki. Delikatnej słodyczy całości dodają daktyle, które są doskonałym zamiennikiem miodu. Pamiętajcie, żeby usunąć z nich pestki przed miksowaniem :)
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Warstwa truskawkowa. Truskawki kroimy na kawałki i blendujemy wraz z czterema suszonymi daktylami bez pestek na gładki mus. Zblendowane owoce przelewamy do rondelka, dodajemy trzy łyżki nasion chia i podgrzewamy do uzyskania konsystencji gęstego puddingu.
Warstwa kakaowa. Do kielicha blendera wrzucamy sześć suszonych daktyli bez pestek, ryż, kakao i wodę. Blendujemy na krem.
Na spod szklanek wykładamy warstwę kakaową. Pudding truskawkowy wylewamy na wierzch. Podane składniki wystarczą na trzy porcje deseru. Smacznego!