Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto "kisielowiec" idealne na wielkanocny stół. Prosty przepis, tylko kilka składników!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3327
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12484
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3327
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12484
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 245
Składniki
Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. W oddzielnej misce miksujemy jajka ze słodzikiem.
Do zmiksowanych jaj porcjami dodajemy suche składniki. Delikatnie mieszamy.
Na koniec do masy dodajemy roztopione i wystudzone masło. Mieszamy do połączenia się składników.
Masę przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu, aż wyciągnięty z ciasta patyczek będzie suchy).
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!