Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenna sałatka ziemniaczana"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Następnie odcedź. Jeszcze ciepłe pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz posiekaj.
Olej wymieszaj z octem oraz bulionem. Dodaj cebulę. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ziemniaki przełóż do miseczki. Zalej przygotowaną marynatą, odstaw na godzinę. W tym czasie rzodkiewki oczyść, razem z ogórkiem umyj je i osusz. Warzywa pokrój na kawałeczki. Wędlinę potnij w grubszą kostkę.
Rozdrobnione wymieszaj z ziemniakami. Odstaw jeszcze na 30 minut, aby smaki przeniknęły się. Ew. przed podaniem sałatkę ponownie przypraw do smaku solą, pierzem, octem i cukrem. Udekoruj według uznania.
porcji, 1 godz. i 40 min, 20 minŹródło: Naj