Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 366
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 31
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 158
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 366
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 31
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 158
Składniki
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.