Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka mała kapustka bogata w witaminy . Niskokaloryczna o delikatnie gorzkawym smaku .
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 53
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 434
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 53
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 434
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Składniki
Brukselkę umyj , obierz z pierwszych liści . Włóż do garna , zalej wodą , osól , dodaj 1 łyżeczkę cukru . Gotuj do miękkości . Odcedź . Wyłóż na półmisek i polej rozpuszczonym lub skrobanym masłem . Można również polać masełkiem z bułką tartą .