Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26218
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17645
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 149
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26218
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17645
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 149
Składniki
Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.
Na suchej patelni prażymy sezam.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!