Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Puszyste i aromatyczne bułeczki idealne do grilla i na inne okazje .
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2678
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1121
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2678
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1121
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól ,przyprawy wymieszać dać połowie,a drugą połowę zostawić, dodać olej .Wodę i mleko wlać do garnka podgrzać dodać cukier i drożdże.Dolać do mąki i wyrobić elastyczne ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Następnie ciasto podzielić na 12 części uformować bułeczki i odstawić na 15 minut przykrywając ściereczką.Masło rozpuścić dodać resztę przypraw połącz.Pędzelkiem posmaruj wyrośnięte bułeczki masłem z ziołami.Ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 st.i piecz około 25 minut.