Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa ćwikła nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje z dodatkiem świeżo tartego chrzanu. Siostra Anastazja dodaje do niej również jeden nietypowy składnik jakim jest wino! Wystarczy mała lampka czerwonego, wytrawnego wina, aby podbić smak i nadać ćwikle wyrazistego charakteru. Koniecznie wypróbujcie ten przepis już teraz! Ćwikła przechowywana w zamkniętym słoiczku w lodówce spokojnie zachowa świeżość do 2-3 tygodni.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5528
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5528
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Składniki
Buraczki umyj, dokładnie wyszczotkuj i przełóż do garnka. Zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości.
Ugotowane buraki odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z małymi oczkami.
Chrzan umyj, obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Starty chrzan skrop sokiem z cytryny.
Do dużej miski przełóż starte buraki, dodaj chrzan, czerwone, wytrawne wino. Całość dopraw solą i pieprzem. Ćwikłę wymieszaj i przełóż do słoiczków.
Gotową ćwikłę przechowuj w lodówce. Podawaj jako dodatek do pieczonego mięsa.