Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, wielkanocna ćwikła. Świetny dodatek do gotowanych jaj i do wszelkiego rodzaju mięs. U mnie w domu często stosowana jako warzywne dopełnienie drugiego dania.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1808
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1808
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka (najlepiej tak zwanego "gorszego", ponieważ buraki pozostawiają trwały, ciemny osad na garnku i nowego, ładnego zwyczajnie szkoda). Następnie buraki zalewamy wodą (powinna je przykryć), gotujemy w łupince (czas gotowania 1 godzina), odcedzamy, studzimy. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Utarte buraki łączymy z chrzanem, odrobiną soli i octu, mieszamy. Gotową ćwikłę przekładamy do słoików, zakręcamy. Przechowujemy w lodówce. Smacznego.