Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pataty nie są chyba aż tak popularne jak zdrowe i od czasu do czasu można zmienić coś w naszym jadłospisie. Tak też ja zrobiłam dzisiaj. Spróbujcie i oceńcie, czy nie warto od czasu spróbować czegoś nowego. Frytki według tej receptury są chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku.
Patelnia, garnek, durszlak, nóż, szpatułka
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 44
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 44
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki i umyć
Następnie pokroić w plastry, a plastry w słupki
Przełożyć do garnka, zalać wodą i wrzucić ziele, listek i czosnek przekrojony na połówki, osolić.
Ziemniaki doprowadzić do wrzenia, wyłączyć i pozostawić pod przykryciem krócej niż 5 minut.
W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ziemniaki na durszlaku, po czym wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 10 minut. Po usmażeniu ponownie wyjmujemy szpatułką na durszlak, aby usunąć nadmiar oleju. Życzę smacznego.
Podajemy z rybą lub jakimkolwiek daniem mięsnym.