Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior podany w takiej formie z pewnością każdemu zasmakuje. Jest to doskonała propozycja na przemycenie warzyw do codziennej diety.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Kalafior oczyszczamy z liści i płuczemy pod zimną wodą.
Do dużego garnka (około 5l) wlewamy wodę (około 3/4 wysokości), solimy i doprowadzamy do wżenia.
Kalafior wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości (około 10-15 minut).
Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, prażymy ją przez chwilę na małym ogniu. Następnie dodajemy masło i zwiększamy moc palnika. Podsmażamy całość do momentu, kiedy bułka się zarumieni na złoty kolor. Pod koniec doprawiamy zasmażkę solą.
Kalafior odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy zasmażką.