Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj młoda kapusta na masełku z dodatkiem koperku. Smaczna i prosta w przygotowaniu. Przepis przywiozłam ze Szczytna od znajomej. Polecam
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26173
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 682
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17630
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26173
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 682
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17630
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich , brzydkich liści podzielić na ćwiartki i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą tak do połowy około 3/4 szklanki (szkl. o poj. 250 ml .) i gotować około 25 minut na średniej mocy palnika nie dłużej aby nie rozgotować kapusty. Po tym czasie włożyć masło , doprawić octem , solą i pieprzem ( ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru do smaku ale nie koniecznie ) oraz dodać posiekany koperek . Całość gotuj jeszcze 5 minut do całkowitego rozpuszczenia masła. Smacznego.
Kapusta gotowa do podania.