Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną kiełbasę z szynki w słoiku. U mnie z dużą ilością czosnku wyszła świetnie.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 31
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 31
Składniki
Mięso kroje na kawałki 2 na 2 cm. Umieszczam w misce dodaję sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę i majeranek. Wszystko dokładnie mieszam i umieszczam w lodowce na min. 24 godz.
Po tym czasie mięso wyjmuje z lodówki. Żelatynę rozpuszczam w 150 ml. wody i dodaję do mięsa. Mięso umieszczam w słoikach na wierzch wlewam po 2-3 łyżki wody. Słoiki wkładam do garnka na ściereczkę , zalewam do 3/4 wysokości wodą i gotuję ok. 60 minut. Pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli chcę by słoiki dłużej mogły leżeć czynność gotowania powtarzam jeszcze raz.