Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad bez klusek śląskich to nie obiad. Smaczne, miękkie i nie gumowe, pasują do każdego drugiego dania, czy to będą z sosem czy polane tłuszczem ze skwarkami.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 449
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 449
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Składniki
Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Drugą połowę utrzeć na drobnej tarcę i odstawić. Ugotowane zienrniaki odcedzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z odcedzonymi startymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, doprawić solą do smaku i dobrze wyrobić, z masy formować kulki, palcem wgnieść dziurkę, wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 3 min od ich wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubionymi dodatkami.