Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny krem z dodatkiem chałwy idealny do tortów, ciast i deserów. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj po jednym żółtku i cały czas ubijaj. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą i cały czas ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Masło utrzyj na puszystą masę i cały czas ucieraj dolewając małymi strumieniami masę jajeczną. Utrzyj wszystko dokładnie, dodaj pokrojoną chałwę. Wymieszaj. Porcja kremu wystarcza na jedną warstwę przewożenia biszkoptu jeśli potrzebujemy więcej robimy z podwójnej porcji.