Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym marynować polędwiczki wieprzowe? Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Nasza propozycja charakteryzuje się intensywnym, ostrym, ziołowym smakiem. Do przygotowania tej marynaty przyda się: ketchup, musztarda, ocet balsamiczny, sól, rozmaryn i tymianek. Polędwiczki tak zamarynowane będą kruche i soczyste.
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 166
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 134
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 22
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 166
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 134
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 22
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Kroimy na kawałki ok. 4 cm, lekko rozbijamy dłonią i przekładamy do miski. Do osobnej miseczki dajemy ketchup, musztardę, roztarty czosnek, pokrojoną w plasterki papryczkę, ocet balsamiczny, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak zrobioną marynatę łączymy z polędwiczkami, dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią miskę i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Marynata gotowa!