Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na młodą kapustę. Lekko ostry smak kapusty doprawionej octem, przełamany słodkim posmakiem śliwek i uzupełniony wędzonym boczkiem. Super dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 86
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 107
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 867
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 614
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 86
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 107
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 867
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 614
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Następnie na patelnię dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula stanie się szklista całą zawartość patelni dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojone w paski lub kostkę śliwki suszone. Mieszamy, ostatecznie doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka.