Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie kiedyś paluchów z ciasta pizzowego z dodatkiem kuminu, taka arabska wersja paluchów - Batam silim ma kamun- to zapis fonetyczny.
piekarnik
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 55
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 53
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 46
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 55
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 53
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 46
Składniki
Zawsze przy robieniu ciasta na pizze zostanie kawałek , lub od razu można wyrobić dwa razy więcej. Do rozdrobnionych drożdży z wodą dodaje się mąkę, wodę, sól pół łyżeczki i szczyptę cukru i wyrabia do nieklejącej konsystencji. Można dodać od razu kumin, najlepiej w ziarnach. Ciasto się dzieli i "sula" trzeba chwile poczekać aby lekko urosły i można piec do lekkiego zrumienienia.
Smacznego :)