Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode pędy czosnku są bardzo aromatyczne, pasta świetnie nadaje się na kanapki, do masła czosnkowego i pieczywa czosnkowego. Zero waste.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 28
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 28
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Składniki
Zwykle pędy czosnku obrywa się aby czosnek zawiązał większe główki, zebrane odpowiednio wcześnie nie będą włókniste. Posiekałam je i zmalaksowałam z solą do smaku. Taką pastę można wykorzystać od razu, można pomrozić mniejsze porcje. Część zapasteryzowałam w słoiczkach, wtedy po obróbce termicznej pasta jest łagodniejsza i przypomina bardziej smakiem suszony czosnek.
Smacznego :)