Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkawo orzechowy smak tego typowo zimowego warzywa w połączeniu z wiosenną świeżością czosnku niedźwiedziego....
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 111
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 230
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 401
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 271
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 111
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 230
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 401
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 271
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Topinambur cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą. Większe bulwy pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Pokrojony topinambur przełożyć na blachę do pieczenia, polać oliwą, dokładnie wymieszać. Dodać gałązki tymianku i ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości i ładnego zrumienienia (około 45 minut).
W międzyczasie listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć i osuszyć. Upieczony topinambur wyciągnąć z piekarnika, przełożyć do dużej miski. Natychmiast dodać czosnek niedźwiedzi i wymieszać, aż liście lekko zwiędną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.