Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki i cukinia w aromatycznych ziołach, zapiekane razem w piekarniku.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 114
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 524
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 114
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 524
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Składniki
Cukinię umyj i pokrój w plastry (umowne , nie za cienkie , nie za grube ). Pomidroki umyj i przekrój wzdłuż na pół. Dodaj dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek o smaku bazylii i pomidorów, ( ja zawsze robię to na oko, chodzi o to by pokryć dokładnie warzywa), dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dużą szczyptę oregano i tymianku, posól i popieprz. Wymieszaj i daj warzywom jakieś 15 minut w lodówce na połączenie smaków.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego , a następnie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika ,zapiekaj ok 15-20 minut z funkcją góra - dół, jeśli chcesz by warzywa były jeszcze bardziej chrupkie możesz ostatnie 5 minut zapiekać z termoobiegiem. Smacznego :)