Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona cykoria zyskuje słodki smak i jest soczysta!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1795
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1795
Składniki
Cykorie przekroiłam na pół i wycięłam głąby.
Najpierw je obsmażyłam od zewnętrznej strony na samym oleju sezamowym, potem dałam na patelnię sos i obróciłam cykorie. Podsmażyłam chwilę do zeszklenia cykorii. Sos powinien mieć element słony i słodki i umami- jak sos sojowy z miodem i sosem rybnym. Lub podobna kombinacja.
Smacznego :)