Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka z ryżem można podawać z wieloma różnymi sosami, ale według nas najlepszym jest kremowy sos curry. Przygotowuje się go w prosty sposób z zaledwie kilku składników.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 233
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 233
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 3 minuty. Następnie dodaj śmietanę, przyprawę curry oraz skrobię.
Całość trzymaj na wolnym ogniu, cały czas energicznie mieszając. Po upływie 5-7 minut sos powinien zgęstnieć. Gotowe!