Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i pieczonych mięs, ale też doskonały do placków ziemniaczanych czy placków z cukinii.
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 138
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 124
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 724
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 138
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 124
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 724
Składniki
Ogórki myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarełku. Delikatnie solimy, a po chwili odciskamy z nich sok
Do ogórków dodajemy poszatkowany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek
Następnie ogórki, czosnek i koperek łączymy z jogurtem. Dodajemy sól i pieprz i dokładnie mieszamy
Odstawiamy na pół godziny do lodówki, aby smaki się "przegryzły"
Podajemy do dań z grilla czy też placków ziemniaczanych czy placków z cukinii