Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O wiele łatwiejsze w wykonaniu od nigiri a równie smaczne.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4461
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 21
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 374
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4461
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 21
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 374
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Składniki
:DDD Przepis na ryż z Kuchni japońskiej, a na kuleczki z książki Sushi.
Ugotowałam ryż: Ryż na każde 25 dag ryżu, 350ml wody. W skrócie- ale sprawdzone: ryż opłukałam cztery razy, aż woda będzie klarowna, odcedziłam i poczekałam pół godziny. Ryż z wodą zagotowałam na średnim ogniu i jak się zagotuję podkręciłam gaz na minutę i potem znowu średni ogień przez 6 minut, potem jeszcze 10 minut na minimalnym gazie. Po wyłączeniu zostawiłam ryż na kolejne 10 minut. Nie można podnosić pokrywki. Zaprawa do ryżu już jest łatwa, wymieszałam składniki i przelałam do ryżu. Na 25dag ryżu to będzie 50ml octu ryżowego, łyżka cukru i łyżeczka soli. Rybę pokroiłam w kwadraciki. Mokrymi dłońmi brałam ryż i kładłam na rybę a potem zwijałam kuleczkę z folii jak sakiewkę. Smarowałam wasabi i posypałam otarta skórką z cytryny.
Smacznego :)